Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 23.10.2014.

09:53

Arsovićevoj srebro na Svetskom kupu

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je srebrni kristalni globus u finalu Svetskog kupa koje se održava u Azerbejdžanu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Arsovićeva je u disciplini vazdužna puška zauzela drugo mesto sa ukupnim rezultatom 207,4 kruga. Prvo mesto osvojila je Kineskinja Ji Siling sa 207,7 krugova, dok je trećeplasirana njena zemljakinja Vu Liuksi sa 185,6 krugova.

"Ovo je definitivno bila moja sezona, bolji završetak nisam mogla ni da sanjam. Posle ovog takmičenja godinu ću završiti na drugoj poziciji Svetske rang liste. U osnovnom delu imala sam odličan rezultat, u finalu sam sve vreme bila na vodećoj poziciji, ni pred kraj nisam posustala, aali je Kineskinja Ji Siling bila bolja za samo 0,3", izjavila je Arsovićeva.

U finalu je nastupila i olimpijska vicešampionka Ivana Maksimović, koja je zauzela sedmo mesto.

Od srpskih strelaca takmičio se i Milutin Stefanović, koji je takođe u disciplini vazdušna puška zauzeo 9. mesto, sa "upucanih" 623,4 kruga. Za plasman u finale nedostajala su mu 0,3 kruga.

Finale Svetskog kupa traje do 28. oktubra, a od srpskih strelaca na strelište će još Zorana Arunović, 25. oktobra u disciplini vazdušni pištolj, odnosno Damir Mikec i Andrija Zlatić, dan kasnije, u disciplini MK pištolj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve