Šekarićeva na osmim Igrama!

Legenda srpskog streljaštva Jasna Šekarić obezbedila je učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine – svojim osmim u karijeri.

Izvor: B92
Podeli

Članica Crvene zvezde zauzela je sedmo mesto finalu u disciplini malokalibarski pištolj, a prvih šest mesta donosilo je plasman na Igre.

Ipak, kako je Mađarica Renata Tobai Sike već obezbedila traženu normu, njego mesto zauzela je naša proslavljena reprezentativka.

Jasna Šekarić je u karijeru učestvovala na sedam Olimpijskih igara od 1988. u Seulu do Londona 2012. i osvojila pet medalja – zlato 1988. u Seulu, srebra 1992. u Barseloni, 2000. u Sidneju i 2004. u Atini i bronzu 1988. u Seulu. Ona će tako postati druga žena sa osam učešća OI, posle kajakašice Hosefe Idem, koja je nastupala za Nemačku i Italiju.

Tokom jutarnjih časova Šekarićeva je zajedno sa Bobanom Veličković i Zoranom Arunović stigla do zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji.

To je treća medalja za Srbiju na Svetskom prvenstvu, prva zlatna, posle dve bronze.

Najpre su bronzu drugog dana vazdušnom puškom osvojile Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Katarina Biserčić, da bi zatim muški sastav Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Nemanja Miroslavljev ponovio isti uspeh.

Takođe, Arsovićeva je ovim rezultatom prva overila vizu za Olimpijske Igre u Riju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.