Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 09.09.2014.

17:46

Arsovićeva prva do vize za Rio

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović prvi je sportista iz naše zemlje koji je obezbedio plasman na Olimpijske igre u Riju 2016.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Arsovićeva je bila peta na Svetskom prvenstvu u Granadi, u takmičenju vazdušna puška 10 metara sa ukupnim skorom od 143,3 kruga.

Ona je tako ispunila normu za Igre u Riju i već polako može da se priprema za takmičenje koje će biti održano za dve godine.

Prva je bila Italijanka Petra Zublasing sa 207,1 krugom, ispred Kineskinje Ji Siling (206.8), dok je bronza pripala Sonji Pfelšifter sa 185,9 krugova.

„Presrećna sam zbog osvojene vize za Rio i činjenice da sam prva Srpkinja koja je uzela kvotu za učešće na Olimpijskim igrama. Malo sam tužna što u finalu pojedinačno nisam uzela medalju, ali nadam se boljem rezultatu u nastavku takmičenja – izjavila je Arsovićeva nakon današnjeg nastupa na strelištu u Granadi“, rekla je Arsovićeva posle uspeha.

Ona takmičenje nastavlja u četvrtak, 11. septembra, kada je na programu Šampionata sveta nadmetanje u disciplini malokalibarska puška trostav.

Ženska reprezentacija Srbije u streljaštvu u kojoj je i Arsovićeva, osvojila je bronzanu medalju u gađanju vazdušnom puškom na Svetsko prvenstvu u Granadi. Osim Andree, u timu su bile Ivana Maksimović i Katarina Biserčić, a njih tri su do odličja došle rezultatom 1.244,3 kruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve