Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 01.08.2014.

23:30

Sedam medalja za strelce u NS

Srpski strelci osvojili su sedam medalja – tri zlatne, tri srebrne i bronzanu, prvog dana Velike nagrade Novog Sada u streljaštvu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vazdušnim pištoljem slavili su Zorana Arunović i Damir Mikec, a vazdušnom puškom juniorka Marta Bireš. Srebrne medalje vazdušnom puškom pripale su Andrei Arsović i Milutinu Stefanoviću, kao i Dimitriju Grgiću vazdušnim pištoljem, dok se bronzom okitila Katarina Biserčić vazdušnom puškom.

Bilans je mogao da bude još bolji, jer je Bobana Veličković osvojila četvrto mesto vazdušnim pištoljem, iako je imala isti broj krugova (377) kao i Hrvatica Hlebec, ali manji broj unutrašnjih centara.

I Andrija Zlatić je završio na četvrtom mestu istim oružjem sa samo krug manje od trećeplasiranog. Milenko Sebić je bio blizu bronze u gađanju vazdušnom puškom, zauzeo je četvrto mesto sa samo 0,3 kruga slabijim rezultatom od trećeplasiranog Bugarina Rizova.

Visoko četvrto mesto zauzela je i Ivana Maksimović vazdušnom puškom, peti je ovim oružjem bio Stevan Pletikosić, a šesta Dragana Todorović.

Juniorka Marta Bireš osvetlala je obraz srpskom omladinskom pogonu na tom takmičenju osvajanjem zlata vazdušnom puškom. U gornji juniorski dom, petim mestom vazdušnim pištoljem, ušli su još Jovana Dragačevac i Dragan Građin.

Prošle godine, u tri dana srpski strelci su na Velikoj nagradi Novog Sada osvojili 17 medalja.

Drugog dana Velike nagrade Novog Sada, na kojoj učestvuju srelci iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Crne Gore, BiH, Mađarske, Salvadora i Srbije, žene će gađati MK pištoljem 30 plus 30 metaka , a MK puškom su na programu oba trostva – 3 puta 20 za žene i 3 puta 40 za muškarce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve