Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 06.08.2010.

14:39

SP: Ivana Maksimović šesta

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksmović zauzela je šesto mesto na prvenstvu sveta u Minhenu u disciplini malokalibarska puška trostav .

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ona je imala ukupno 679,4, odnosno 585 krugova u osnovnom delu gađanja.

Maksimović nije uspela da se domogne olimpijske vize za Igre u Londonu 2012. godine, pošto su "ulaznice" za olimpijski turnir dobile samo pet prvoplasiranih takmičarki.

"Imala sam veliku tremu, ali sam se trudila da taktički i tehnički sve uradim kako treba", navela je Maksimović.

Selektor srpskih strelaca Zoran Stojiljković ocenio je da je za bolji plasman našoj takmičarki nedostajalo "samo malo iskustva".

"To je osnovni razlog zbog kojeg je ispustila medalju i olimpijsku vizu. Ipak, ne treba izgubiti iz vida da je dva puta na ovom prvenstvu bila po rezultatu uz rame sa asovima svetskog streljaštva", tvrdi Stojiljković.

Naša druga predstavnica u ovoj disciplioni Andrea Arsović zauzela je 61. mesto sa 568 krugova, dok je Lidija Mihajlović takmičenje završsila na 65. poziciji rezultatom 566 krugova.

Zlato je osvojila Nemica Barbara Lehner sa 687,4 (589) krugova, srebro njena zemljakinja Sonja Fajlšifter sa 685,4 (585), a bronza je otišla u ruke Anik Marže iz Švajcarske koja je pogodila 681,2 (582) kruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve