Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 26.02.2010.

16:17

Završene pripreme strelaca za EP

Streljačka reprezentacija Srbije završila je u Novom Sadu pripreme za Šampionat Evrope čiji će domaćin od 6. do 14. marta biti norveški grad Meraker.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Zoran Stojiljković zadovoljan je ostvarenim na pripremama. "Zahvaljujemo se klubu Novi Sad i direktoru Zvonku Šabanoviću na gostoprimstvu. Uvek su nam pripreme u ovom gradu bile uspešne, sa svakog takmičenja vraćali smo se sa trofejima. Neka tako bude i u Merakeru", naglasio je Stojiljković.

Stručni štab reprezentacije trudio se i da dovede oružje u red. Jasna Šekarić i trener reprezentacije Ivan Kvasnevski u toku priprema radili su i na njenom rukohvatu za pištolj.

"Ne valja, pa ne valja. Besna sam i nervozna, ali se nadam da će sve biti u redu do odlaska na Šampionat Evrope. Tako je to u našem sportu, ako vam je suđeno da iskrsne problem sa oružjem, budite sugurni da će to biti pred samo takmičenje", rekla je Šekarićeva.

Generalni sekretar SS Srbije Nenad Petković, čeka potvrdu organizatora u kom hotelu će biti smeštena reprezentacije Srbije.

"Postoji mogućnost da spavamo u jednoj zemlji a da takmičenje bude u drugoj, što je svakako mali kuriozitet. Merker je u blizini granice sa Švedskom, nema dovoljno hotelskih kapaciteta i organizatori su ponudili i smeštaj u hotelima u susednoj zemlji. Granica je samo 20 kilometra od Merakera i najbliži gradić u Švedskoj je Storlijen", kaže Petković.

Srbiju će u Merakeru predstavljati – vazdušna puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac) i Dragan Marković (Novi Sad), seniorke: Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad) i Andrea Arsović (Partizan), juniorke: Ivana Maksimović i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) i Katarina Biserčić (Niš), juniori: Marko Živić (Niš), Arsenije Todorović („Lukanjac“, Pirot) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad), vazdušni pištolj, seniorke: Jasna Šekarić i Zoran Arunović (Crvena zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030), seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac). Srbija neće imati ekipe u disciplini vazdušni pištolj za juniorke i juniore. Na pripremama nije bila, zbog porodičnih obaveza,Lidija Mihajlović.

U Merakeru će se održati i kvalifikacije za Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru u julu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

2 d

Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

10 d

U fokusu

Vidi sve