Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 10.12.2009.

21:20

U Kovilovu strelci iz 13 zemalja

Strelište u „Bgd sportskom centru Kovilovo“ biće domaćin 34. „Internacionalnom prvenstvu Beograda“, koje će okupiti čak 330 strelaca iz 13 zemalja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Strelci iz Švedske, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Ukrajine, Crne Gore, BiH i Republike Srpske, Makedonije, Francuske, Bugarske, Rumunije i Srbije, od petka do nedelje, će učestvovati na takmičenju koje organizuje Streljački savez Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Ministarstva omladine i sporta Srbije, uz pomoć SSS.

"Ovo je još jedna potvrda da su Beograd i Kovlovo stekli veliki ugled u svetu kao izuzetni organizatori najvećih takmičenja", istakao je u pozdravnoj reči na konferenciji za novinare Dragan Ćirić iz Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i poželeo učesnicima ugodan boravak i vrhunske rezultate.

Dragan Milisavljević, generalni sekretar SS Beograda naglasio je da će se učesnici nadmetati za čak tri trofeja. U subotu će gađati za „Trofej Beograda“, ali će se rezultati reprezentativaca Srbije, Slovenije i Hrvatske bodovati i za regionalnu ligu, čije je prvo takmičenje održano u Zagrebu, a treće je u januaru u Sloveniji. U nedelju će strelci gađati za „Veliku nagradu Beograda“ (prvo mesto 700, drugo 500, treće 300 evra).

"Prijavljeno je 170 strelaca iz inostranstva i 130 domaćih učesnika a gađaće i strelci–invalidi iz Srbije i Makedonije. U oba dana, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, imaćemo preko 500 izlazaka na vatrenu liniju, jer neki strelci gađaju u obe konkurencije. Imamo 55 elektronskih meta i prvi put će se celo takmičenje odvijati sa elektronikom", naglasio je Milisavljević.

Organizatori su saopštili da će na takmičenju učestvovati svi najbolji srpski strelci - Jasna Šekarić, Stevan Pletikosić, Lidija Mihajlović, Nemanja Mirosavljev, Damir Mikec, Andrija Zlatić, kao i bugarski asovi olimpijski šampioni Marija Grozdeva i Tanja Kirjakov, svetska šampionka i rekorderka Ukrajinka Leskija Leskiv , kao i bronzana sa OI u Pekingu Hrvatica Snježana Pejčić. Francuzi dovode čak 32 streca, koje predvodi olimpijski šampion Dumolen.

Promoteri takmičenja bili su reprezentativke puškom Andrea Arsović i Ivana Maksimović i olimpijac pištoljem Damir Mikec, a konferenciji za medije prisustvovao je i gost iz Slovenije Željkom Moičević.

"U dobroj sam formi, očekujem visok rezultat a da li će biti dovoljan i za visok plasman zavisi i od konkurencije. Ove goine je jača nego ikad", rekla je reprezentativka Partizana Andrea Arsović koja je lane bila treća na „Trofeju Beograda“ vazdušnom puškom.

Ivana Maksimović, juniorska reprezentativka Novog Beograda Ušća, prošle godine je pobedila na „Velikoj nagradi Beograda“ u disciplini vazdušna puška.

"Volim da gađam u Kovilovu, uslovi su izvanredni i ako si dobro pripremljen možeš da postigneš visok rezultat. Imala sam ove sezone nekoliko dobrih plasmana, nadam se da će tako biti za vikend", najavila je pohod na titule Ivana Maksimović.

Damir Mikec, koji je 2008. pobedio na „Trofeju Beograda“ i bio treći na „VN Beograda“ vazdušnim pištoljem, ove godine ima još veće ambicije.

"Idem na državni rekord – 588 krugova! Ove sezone sam nekoliko puta bio blizu, zbog male dekoncentracije u poslednjim serijama iizmakao mi je taj rezultat. Pobedio sam u Zagrebu sa 586 krugova, u dobroj sam formi i, iako su i nagrade lepe i primamljive i dobar su motiv, najdraže bi mi bilo da oborim rekord", ocenio je Mikec.

Željko Moičivić je letos bio u selekciji Slovenije, koja je osvojila ekipnu titulu na EP u Osijeku MK puškom. U Beogradu je prošle godine bio šesti i sedmi, ali sada je ovo takmičenje izuzetno važno za njega.

"„Internacionalno prvenstvo Beograda“ je izborno za A selekciju Slovenije. Nadam se da ću osvojiti makar jednu medalju, a ona je i ulaznca u nacionalni tim", istakao je Moičivić.

Svečano otvaranje je u petak u 18 časova u Kovilovu. U subotu su na programu finala: u 12:30 muškarci pištolj, 14:30 muškarci – puška, 18:30 žene - pištolj i u 20 žene – puška. U nedelju, prvo finale počinje u 13:15 žene – pištolj, potom u 14 žene – puška, zatim u 17 muškarci – puška i u 19 muškarci – pištolj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve