Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 29.11.2009.

21:28

50 god. streljačkog kluba Partizan

Najtrofejniji srpski i jugoslovenski streljački klub, beogradski Partizan, obeležio je u nedelju zlatni jubilej - pola veka od osnivanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tokom proteklih 50 godina strelci Partizana su na prvenstvima sveta osvojili po tri zlatne i srebrne i četiri bronzane medalje i postavili četiri svetska rekorda, a najznačajniji trofej je zlato Gorana Maksimovića na Olimpijskim igrama 1988. godine u Seulu, sa olimpijskim rekordom.

Osvojeno je još 29 odličja na prvenstvima Evrope (12 zlatnih, devet srebrnih i osam bronzanih) u svim starosnim kategorijama, kao i 172 zlatne medalje na prvenstvima bivše Jugoslavije.

Partizanovi strelci doneli su i 53 zlatne, 52 srebrne i 50 bronzanih medalja sa balkanskih šampionata, uz 14 rekorda Balkana. Seniori tog kluba bili su ekipno 26 puta prvaci države, a seniorke 19 puta.

Svečanosti, u okviru koje je predstavljena prigodna monografija "Borci za trofeje", a zaslužnim dodeljena priznanja, prethodilo je revijalno takmičnje najtrofejnijih srpskih strelaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

19 h

U fokusu

Vidi sve