Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 28.06.2009.

22:19

MI: Još 2 medalje za srpske strelce

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Andrija Zlatić i Nemanja Mirosavljev osvojili su srebrne medalje na Mediteranskim igrama u Peskari.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zlatić je zauzeo drugo mesto u gađanju vazdušnim pištoljem, sa 679.3 kruga, uz najbolji rezultat u finalnoj seriji (102,3 kruga). U istoj disciplini, Damir Mikec je zauzeo šesto mesto (674,3 kruga). Sa druge strane, Miroslavljev je osvojio “srebro” u gađanju MK puškom, 60 метака лежећи, са 697,5 krugova.

Drugi predstavnik Srbije Stevan Pletikosić imao je najbolji finalnu seriju od 105.3 kruga i sa sedmog došao do petog mesta, sa 695,3 kruga.

„Srebra” Zlatića i Mirosavljeva su treća i četvrta medalja za srpske strelce na Mediteranskim igrama, a treća srebrna (Damir Mikec – MK pištolj, Andrija Zlatić – vazdušni pištolj i Nemanja Mirosavljev – MK puška 60 ležeći, dok je Zlatić osvojio “bronzu” MK pištoljem).

Nisam zadovoljan, jer nemamo zlatnu medalju. Mirosavljev i Pletikosić su odlično gađali finale, ali je bilo nešto slavije u osnovnom delu i taj manjak od nekoliko krugova kod obojice, pokvario je bolji plasman. Ipak, u prva dva dana imali smo u svim finalima po dva takmičara, čime malo koja zemlja može da se podiči”, izjavio je selektor Srbije Zoran Stojiljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

2 d

U fokusu

Vidi sve