Srebro i bronza za Mikeca i Zlatića

Damir Mikec je osvojio srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u disciplini MK pištolj, dok je bronzana medalja u istoj disciplini pripala Andriji Zlatiću.

Izvor: B92 Svet
Podeli

Mikec je pucao 655,9 (558) krugova, dok je Zlatiću pripalo 652,9 (557) krugova. Zlatna medalja otišla je u ruke Španca Pabla Karere Vaskeza sa 663,4 (566) krugova. Oba rezultata su novi rekordi Mediteranskih igara.

Finalni rekord držao je do Peskare Italijan Roberto Di Dona sa 662,7 krugova sa MI u Langedoku u Francuskoj 1993, a i rekord osnovog dela bio je vlasništvo ovog takmičara od 565 krugova i takođe je postignut 1993. u francuskom gradu Langedoku.

"Ove medae su bile „već viđene“ još posle osnovnog dela, jer je Mikec bežao šest, a Zlatić pet krugova četvrtplasiranom Turčinu Dikecu", kaže selektor Zoran Stojiljković.

On je dodao i da je trijumf Španca blago iznenađenje.

"Zadovoljan sam zbog trofeja, dobri su za pozitivnu atmosferu pred odlazak na EŠ u Osjek od 12. do 21. jula. Malo iznenađenje je trijumf Španca Vaskeza koji se do sada skoro uopšte nije pojavljivao na većim takmičenjima", rekao je selektor.

Finale je vredelo 543 kruga. Ovo je druga madalja sa MI u karieri za Damira Mikeca. Ima bronzu ali vazdušnim pištoljem sa MI u Almeriji u Španiji 2005.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.