Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 09.10.2008.

16:37

Srebro za srpske strelce na SSP

Muška reprezentacija Srbije u streljaštvu osvojila je danas srebrnu medalju na studentskom šampionatu sveta u Pekingu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Srbija je u disciplini vazdušni pištolj pogodila ukupno 1722 kruga. U ekipi su bili Damir Mikec, koji je pogodio 578 krugova, Dimitrije Grgić sa 576 i Duško Petrov sa 568 krugova. Zlatno odličje osvojila je sa 1734 kruga selekcija Rusije, predvođena višestrukim svetskim i evropskim šampionom Leonidom Ekimovim.

Treći su bili domaćini Kinezi, u čijim je redovima bio olimpijski šampion Pang. Oni su imali isti broj krugova kao i Srbija, ali za osam krugova slabiju poslednju seriju (283).

U pojednačnoj konkurenciji, dvojica srpskih takmičara, olimpijac Damir Mikec i Dimitrije Grgić, plasirali su se u finale i na kraju osvojili šesto, odnosno sedmo mesto.

Dobar rezultat je ostvario i Duško Petrov koji je u konkurenciji 39 strelaca u disciplini vazdušni pištolj zauzeo 16. mesto..

Dragan Marković je prvog dana šampionata sveta zauzeo deseto mesto vazdušnom puškom sa 593 kruga i nije se plasirao u finale zbog lošije poslednje serije. Muška reprezentacija ovim oružjem u kojoj su bili i Dejan Pešić (586) i Milenko Sebić (588) zauzela je šesto mesto sa 1767 krugova.

Studentski šampionat sveta nastavlja se takmičenjem muškaraca MK puškom 60 ležeći i MK pištoljem i žena MK puškom 3 puta 20 metaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve