Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 13.05.2007.

21:13

Todorović najbolji strelac Srbije

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Mladi Piroćanac Arsenije Todorović najuspešniji je učesnik prvenstva Srbije u streljaštvu, održanog u Pančevu. Na strelištvu "Crveni magacin", pored obale Tamiša, nadmetalo se 910 takmičara iz 64 kluba, a Piroćanac Arsenije Todorović postavio je dva rekorda – seniorskim pojedinačno i kadetskim ekipno. Ovogodišnji prvaci Srbije u gađanju iz serijske vazdušne puške kod pionira pojedinačno je Nikola Markoski iz novobeogradskog Ušća sa 186 kruga, a u ekipnoj konkurenciji beogradski Policajac sa 540 kruga.

Kod pionirki u pojedinačnoj konkurenciji pobedila je Piroćanka Tina Todorović sa 187 krugova, a u ekipnoj konkurenciji kragujevački klub Čika-Mata sa 522 kruga.

Kod juniora najbolji je bio, takodje Piroćanac, Marko Stojanović sa 379 krugova, a njegova družina Lukanjac je trijumfovala ekipno sa 1115 krugova.

Kod juniorki najbolja je bila Dunja Dragin iz Mladosti sa 375 kruga, a ekipno zrenjaninski Bečkerek sa 1.053 kruga.

Kod seniorki trijumfovala je Piroćanka Marta Stanković sa 368 kruga, a ekipa Borca iz Paraćina sa 1.088 kruga.

Najuspešniji takmičar šampionata, Piroćanac Arsenije Todorović, je seniorski rekorder sa 386 krugova, što je za tri kruga više od ranijeg, a njegova ekipa Lukanjac je bila najuspešniji kolektiv sa 1.118 krugova.

Kadeti i kadetkinje su gađali iz standardne vazdušne puške i pištolja. Među pištoljašima najbolji je Kikinđanin Boris Kotogan sa 540 krugova, a ekipno novobeogradsko Ušće sa 1.302 kruga.

Među pištoljašicama pobedila je Boranka Veličković sa 374 kruga, dok ekipnog plasmana nema, jer nije bilo tri kompletne ekipe.

Arsenije Todorović je i najbolji kadet iz ovog oružja sa 584 kruga, a ekipa koju on predvodi Lukanjac, a u kojoj su još Ilija Rančić i Marko Stojanović oborila je rekord sa 1.712 krugova, što je za tri kruga više od ranijeg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve