Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 22.02.2012.

17:02

SP: Stonoteniseri protiv domaćina

Stonoteniseri Srbije igraće na Svetskom ekipnom prvenstvu u Nemačkoj u grupi sa selekcijom domaćina, Portugalom, Singapurom, Češkom i Španijom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Svetsko prvenstvo biće odigrano od 25. marta do 1. aprila, a žreb je održan u Dortmundu.

Srpske stonoteniserke takođe su u grupi sa Nemicama a pored ta dva tima u Grupi C naći će se i Japanke, Poljakinje, Španjolke i Francuskinje.

Na turniru u Dortmundu srpski stonoteniseri igraće u Grupi B, a plasman u četvrtfinale direktno će izboriti proplasirana ekipa, dok će drugi i treći igrati osminu finala.

Taj rezultat pokušaće da postignu reprezentativci Srbije Aleksandar Karakašević, Marko Jeftović, Žolt Pete i Dragan Subotić.

Gabrijela Feher, Ana Marija Erdelji, Monika Molnar, Andreja Todorović predstavljaće Srbiju u ženskoj konkurenciji.

Vladajući svetski šampioni iz 2010. Kinezi igraće u Grupi A. Oni su osvojili poslednjih pet timskih Svetskih prvenstava i ukupno imaju 17 zlatnih medalja.

Njihove koleginice takođe su 17. puta bile najbolje na svetu, ali je na poslednjem takmičenju u Moskvi 2010. selekcija Singapura napravila podvig i osvojila zlato posle osam uzastopnih trijumfa Kineskinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve