Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 26.01.2020.

13:09

Turnir u brzopoteznom šahu u Jagodini

U organizaciji Šah kluba "Kablovi" u Jagodini, počeo je prvi kvalifikacioni turnir u brzopoteznom šahu.

Izvor: SN

Autor: SN

Turnir u brzopoteznom šahu u Jagodini
Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images

Turnir se igra po švajcarskom sistemu FIDE varijanta sa tempom igre od po tri minuta plus dve sekunde po igraču za celu partiju.

Turnir se boduje za Gran pri ŠK "Kablovi" u brzopoteznom šahu za 2020.godinu, rejtinguje se kod FIDE za brzopotezni turnir, a na njemu učestvuje 28 šahista iz Jagodine i okolnih mesta, rekao je Tanjugu sportski direktor ŠK "Kablovi" Slobodan Radosavljević.

Igraće se 11 kola, istakao je Radosavljević i dodao da je organizator obezbedio nagradni fond do 7.300 dinara.

Radosavljević je istakao da "15 prvoplasiranih igrača osvaja GP bodove: 1. mesto 25 bodova, 2. 20 bodova, 3. 15 bodova, 4. 12 bodova, 5. 11 bodova, 6. mesto deset bodova...

Dvanaest igrača koji sakupe najviše GP bodova sa kvalifikacionih turnira uz dva igrača po odluci Upravnog odbora "Kablova" učestovaće na finalnom GP turniru u decembru ove godine.

Radosavljević je dodao da "pravo učešća na finalnom GP turniru imaju samo igrači koji su učestovali na najmanje četiri turnira".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

16 h

U fokusu

Vidi sve