Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 26.08.2018.

13:30

Kasparov stopostotan u Sesvetama

Bivši svetski prvak u šahu Gari Kasparov odigrao je simultanku na 18 ploča u Gimnaziji Sesvete s ciljem promocije ove kraljevske igre i projekta Šah uz školu.

Izvor: B92

Autor:B92

Kasparov stopostotan u Sesvetama
Getty images / arhiva

Kako prenosi Hina, svoje šahovsko umeće s legendarnim ruskim šahistom ukrstile su eminentne osobe iz javnog i političkog života Hrvatske.

Bili su tu i mladi šahisti iz Sesveta koji su nastojali da pruže dostojanstven otpor, ali se meč ipak završio očekivanim rezultatom, 18:0 za Kasparova.

Učestvovali su između ostalih Ivica Kostelić, Dario Šimić, Silvio Marić, Stjepan Balog, Željko Pervan, Mladen Bodalec, dr Mislav Bastić, izaslanik predsednika Vlade Zvonimir Frka Petešić i pomoćnik ministra državne imovine Leon Žulj.

Da je šah više od igre godinama ističe i sam Kasparov. Upravo je njegova ideja i stav da šah kao disciplina pozitivno utiče na razvoj dece i mladih te njihovih kognitivnih sposobnosti bila primarni povod ovom druženju.

Kasparov je ranijih godina nastupao za hrvatske šahovske klubove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve