Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 26.12.2017.

11:59

SP u senci politike: Najbolji šahisti sveta u Rijadu

Svetski šahovski turnir prvi put će se održati u Saudijskoj Arabiji, uprkos odredbama islamskih konzervativaca koji su protiv te igre.

Izvor: B92

Autor:B92

SP u senci politike: Najbolji šahisti sveta u Rijadu
Foto: Getty images

Veliki muftija Saudijske Arabije pre dve godine je rekao da je šah zabranjen u islamu jer troši vreme i može da se koristi za kockanje, koje nije dozvoljeno u toj religiji.

Takođe, šah kao igra zabranjen je i u Iranu. Šahovski turnir koji će organizovati Saudijska Arabila zahvaćen je regionalnom politikom.

Predstavnici Izraela su saopštili da je Saudijska Arabija ignorisala njihove šahiste da dobiju vize za učešće na turniru koji će početi u utorak.

Izrael i Saudijska Arabija nemaju diplomatske odnose. Šahisti iz Katara i Irana, zemalja koje su u napetim vezama sa Saudijskom Arabijom, dobili su vize za učešće na turniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

21 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d