Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 28.07.2016.

01:11

U Beogradu Svetsko prvenstvo u "problemskom šahu"

Svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema, 40. po redu, biće održano od 30. jula do 6. avgusta u Beogradu, najavljeno je u sredu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

U Beogradu Svetsko prvenstvo u
Photo by Juergen Schwarz/Bongarts/Getty Images

Pored tog takmičenja, u hotelu Metropol, biće održan i 59. Kongres Svetske federacije za problemski šah.

"Čast mi je da ispred grada Beograda najavim Svetsko prvenstvo. Drago mi je što će doći oko 200 učesnika iz 39 zemalja. To je dobro za promociju grada gde će se oni takmičiti i boriti za medalje, ali isto tako će moći da upoznaju Beograd i poneti lepe utiske iz njega", rekao je član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Na konferenciji za novinare u Skupštini grada, on je naveo da šah povećava inteligenciju kod mladih i da bi trebalo da se bave ovim sportom koji će im kasnije pomoći u životu i u poslu.

Predsednik Društva šahovskih problemista Srbije Borislav Gađanski najavio je da će tokom tog takmičenja biti organizovan i niz pratećih manifestacija.

"Grad Beograd je od prvog dana stao uz nas i pomogao nam da organizujemo ovu manifestaciju. U naš grad dolaze takmičari iz brojnih zemalja koji nemaju za cilj samo da se takmiče, nego i da obiđu našu zemlju i Beograd. Pored takmičenja, organizujemo niz pratećih manifestacija u rešavanju problema kojima će moći da prisutvuje i publika", rekao je Gađanski, koji je i predsednik Organizacionog odbora takmičenja.

Reprezentativac Srbije u šahu Bojan Podinić rekao je da će takmičari iz Srbije dati sve od sebe da osvoje medalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve