Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 25.04.2015.

09:23

Damljanović i Rakića u vođstvu

Velemajstor Branko Damljanović i intermajstor Marija Rakić izdvojili su se na tabeli posle pobeda na pojedinačnim državnim prvenstvima u šahu u Vrbasu.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Damljanović je pobedio kolegu po tituli Miloša Pavlovića, dok je Rakić, takođe crnim figurama, dobila ženskog velemajstora Anđeliju Stojanović. Njih dvoje su prema trenutnom rejtingu FIDE i bili najveći favoriti za titulu.

Rezultati 7. kola seniora: Kovačević-Ristić 0:1, Savić-Bogosavljević remi, Pavlović-Damljanović 0:1, Milovan Ratković-Popović remi, Inđić-Miloje Ratković 1:0, Šarić-Antić remi.

Vodi Damljanović sa 5,5 poena, ispred Šarića sa pola poena manje. Antić ima 4,5, Inđić četiri, a Popović, Savić, Pavlović i Ristić po 3,5 poena. Kovačević je osvojio 2,5, dok su na začelju braća Miloje i Milovan Ratković sa po 1,5 poena.

Rezultati 7. kola seniorki: Stojanović-Rakić 0:1, Đukić-Drljević remi, Velikić-Žarković 0:1, Milošević-Petrović 1:0, Tomin-Čeljuškina 1:0.

Vodi Rakić sa 5,5 poena, ispred Stojanović sa pola poena manje. Po četiri poena imaju Milošević, Čeljuškina, Velikić i Đukić, a 3,5 poena Žarković. Drljević je osvojila tri, Tomin dva, a Petrović pola poena.

Seniorke od 15.30 sati igraju pretposlednje, 8. kolo. Njihov šampionat završava se u nedelju. Seniori igraju 11 kola, takođe po Bergerovom sistemu (svako sa svakim), a muški šampionat završava se 28. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

2 d

Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

9 d

U fokusu

Vidi sve