Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 24.11.2014.

00:08

"Karlsen značajan za razvoj šaha"

Proslavljena srpska šahistkinja Alisa Marić istakla je značaj medijske atraktivnosti Norvežanina Magnusa Karlsena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ona je kazala da Karlsen prepoznatljivost šaha ponovo podiže na nivo kako je to bilo u vreme Anatolija Karpova ili Garija Kasparova.

Povodom meča za titulu prvaka sveta, u kojem je Karlsen savladao Višvanatana Ananda, ambasador Norveške u Beogradu Nils Ragnar Kamsvog priredio je praćenje direktnog prenosa meča kojem su prisustvovali ambasadorka Indije, Narinder Čauhan, i velemajstor Alisa Marić, bivša ministarka omladine i sporta u Vladi Srbije.

"Magnus je mlad, moderan, učestvuje na modnim revijama, zaštitno je lice poznatih brendova. Praktikuje slobodne partije sa Bilom Gejtsom, navija na utakmicama, igra mali fudbal i, naravno, igra vrhunski šah. Mladi ponovo imaju autentičnu zvezdu sa kojom se poistovećuju", rekla je Marićeva, koja danas obavlja dužnost savetnika ministra inostranih poslova.

Norveški ambasador Kamsvog istakao je da je Karlsen možda i najveća sportska zvezda zemlje sa severa Evrope i da se prenos meča uživo odvija u kontinuitetu na nacionalnoj norveškoj televiziji.

Ambasadorka Indije Narinder Čauhan potvrdila je da je Anand legenda indijskog sporta i da uživa veliku popularnost, a sa posebnim zadovoljstvom je podsetila da je Anand često gostovao u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve