Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 15.04.2014.

23:33

Iznenađenje u šahovskom prvenstvu

Intermajstor Nikola Nestorović iznenadio je reprezentativca Branka Damljanovića u devetom kolu državnog prvenstva za šahiste, koje se igra u Subotici.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Nestorović je, kao crni, imao stalnu inicijativu, a u završnici je zapretio promocijom "e" pešaka u novu damu, pa je iskusni velemajstor predao posle 37 povučenih poteza.

U derbiju kola, poen su podelili reprezentativci, velemajstori Aleksandar Inđić i Miloš Perunović, kao i najmlađi učesnici Novak Čabarkapa i Ivan Šarenac.

Borko Lajthajm je pobedio Dejana Nestorovića, dok je u partijama Robert Markuš-Igor Miladinović i Dušan Popović-Nikola Sedlak primirje sklopljeno posle 11, odnosno povučenih 12 poteza.

Na tabeli vodi Sedlak sa šest poena, ispred Inđića i Perunovića sa po pola poena manje. Po pet poena osvojili su Popović, Markuš i Damljanović, a po četiri Miladinović, Nikola Nestorović i Lajthajm.

Na začelju su Čabarkapa i Šarenac sa po 3,5, odnosno Dejan Nestorović sa tri osvojena poena.

U pretposlednjem, 10. kolu u sredu (15.30) igraju:

Šarenac-Miladinović
Nikola Nestorović-Markuš
Sedlak-Damljanović
Dejan Nestorović-Popović
Perunović-Lajthajm
Čabarkapa-Inđić.

Šampionat se završava u četvrtak, 17. aprila, partijama 11. kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve