Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 08.05.2010.

10:49

Šolak među vodećima na Bosna Openu

Srpski reprezentativac u šahu Dragan Šolak se sa tri pobede u tri kola nalazi u grupi vodećih igrača na 40. međunarodnom turniru "Bosna open 2010" u Sarajevu.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Od ostalih srpskih velemajstora, Bojan Vučković, Ivan Ivanišević, Aleksandar Kovačević, Miloš Pavlović i Branko Damljanović imaju po dva poena. Uz Šolaka, neporaženi su Vučković, Ivanišević i Pavlović. Andjelija Stojanović je osvojila jedan poen u tri kola, dok Ljilja Drljević ima 1,5 poena.

U današnjem, četvrtom kolu, Šolak igra sa Šebenikom (Slovenija), Kovačević sa Bejtovićem (BiH), Damljanović sa Gislasonom (Island), a Ivanišević sa Burovićem (BiH).

Pavlović igra sa Mamdovim (Azerbejdžan), Vučković sa Saboom (Mađarska), Drljevićeva sa Van Oosterom (Holandija), a Stojanovićeva sa Zukom (BiH).

Na Bosninom turniru, koji je prvi put otvoren, učestvuje 169 igrača, ukupan nagradni fond iznosi 109.800 evra, a pobedniku je namenjeno 20.000 evra.

"Bosna open 2010" završava se 15. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve