Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 17.03.2010.

23:01

EP: Vučković na 24. mestu u Rijeci

Srpski reprezentativac Bojan Vučković osvojio je 24. mesto na 11. pojedinačnom prvenstvu Evrope u šahu koje je završeno u Rijeci.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Među 805 takmičara na muškom turniru najbolji je bio ruski velemajstor Jan Napomnići sa devet poena, ispred Baadura Džobave iz Ukrajine i Artioma Timofejeva iz Rusije sa po 8,5 poena. Od srpskih šahista, po 6,5 poena osvojili su velemajstori Robert Markuš na 82. i Dragan Šolak na 115. mestu.

Velemajstor Vučković je u poslednjem, 11. kolu crnim figurama savladao gruzijskog velemajstora Tornike Sanikidze i osvojio 7,5 poena, koliko ima još 29 takmičara.

Markuš je izgubio od Atanasiosa Mastrovasilisa iz Grčke, a Šolak je pobedio Algimantasa Butnoriusa iz Litvanije. Po šest poena imaju Nikola Sedlak na 137, Aleksandar Kovačević na 156, Goran M. Todorović na 163. i Branko Damljanović na 175. mestu.

Najbolje plasirana šahistkinja iz Srbije bila je Marija Manakova na 40. mestu sa 6,5 poena iz 11 partija, dok je Irina Čoluškina osvojila 51. mesto sa šest poena. Manakova je u poslednjem kolu pobedila Katarinu Dolžukovu iz Ukrajine, dok je Čoluškina poražena od Ine Gaponenko (Ukrajina).

Na ženskom turniru najbolja je bila Pia Kramling iz Švedske sa devet poena, ispred Viktorije Cmilite iz Litvanije sa 8,5 i pet takmičarki sa po osam osvojenih poena, koje predvodi Monika Soćko iz Poljske.

Nataša Bojković je 81, Ljilja Drljević 90. sa po 5,5 poena, dok je Sandra Đukić 130. sa četiri osvojena poena.

Plasman na Svetski kup obezbedila su po 22 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve