Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 07.10.2009.

23:08

Šah: Pobeda Laste, poraz Radničkog

U četvrtom kolu ekipnog Kupa Evrope u šahu u Ohridu šahisti beogradske Laste pobedili su KSH Priština sa 4:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šahistkinje Radničkog iz Rudovaca izgubile od branioca titule iz Monte Karla sa maksimalnih 0:4. Zoran Arsović, Nikola Ostojić i Miloš Lapčević osvojili su ceo poen za Lastu, Slaviša Brenjo i Petar Benković odigrali su remije na prvoj i četvrtoj tabli, dok je poražen Saša Radojević koji je zamenio Miloša Pavlovića.

Lasta je na 17. mestu sa pet meč bodova i 15,5 osvojenih poena, a u petom kolu igra sa mađarskom ekipom Haladas VSE Szombateli..

Ekipa iz Monte Karla koja brani titulu u ženskoj konkurenciji, bila je prejak protivnik za šampionke Srbije iz Rudovaca, o čemu svedoči i podatak da je za pobedničku ekipu Pia Kramling nastupila tek na trećoj ploči protiv Svetlane Petrenko. Poražene su i Irina Čeljuškina, Kristina Fojšor i Ana Benderać.

Na ženskom turniru, beogradski BAS je savladao francusku ekipu Vandovr sa 3:1, pobedama Ine Gaponenko, Tatjane Vasilevič i Andjelije Stojanović, uz poraz Nataše Bojković, dok je "T-com" Podgorica igrala 2:2 sa ekipom Polonija Votum iz Vroclava (srpska reprezentativka Alisa Marić je remizirala na trećoj tabli).

BAS je sedmi sa učinkom 4 (8), dok je Radnički deseti od 11 ekipa sa 3 (5). U petom kolu BAS igra protiv Mika Jerevan iz Jermenije, a Radnički sa francuskom ekipom Vandovre.

Rezultati ostalih ekipa sa područja bivše SFRJ na muškom turniru:
Budućnost (Podgorica) – Sfr Berlin 1903 2,5:3,5 (uz pobedu srpskog reprezentativca Igora Miladinovića na prvoj tabli)
Sankt Peterburg – Alkaloid (Skoplje) 2,5:3,5
Haladas VSE Szombateli – Gambit-Peksim (Skoplje) 4:2
GŠK Kočani – KSK 47 Ejnaten (Belgija) 3:3.

U četvrtak u 15 časova igraju se partije petog kola u obe konkurencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve