Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 05.10.2009.

22:17

Šah: Poraz srpskih ekipa u Ohridu

U drugom kolu Evropskog klupskog kupa u šahu, koji se igra u Ohridu, poražene su srpske ekipe u obe konkurencije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U muškoj konkurenciji, Lasta je izgubila 4,5:1,5 od ruskog Tomska. Velemajstor Slaviša Brenjo jedini je pobedio, remizirao je Petar Benković, a poraženi su Miloš Pavlović, Zoran Arsović, Nikola Ostojić i Miloš Lapčević. KSH Priština je poražena od izraelske ekipe Bir Ševa sa 5:1. Podgorička Budućnost izgubila je od Slovana iz Bratislave 3,5:2,5, a poražen je i srpski reprezentativac Igor Miladinović.

Alkaloid iz Skoplja, sa pet stranaca iz zemalja bivšeg SSSR-a, savladao je Verder iz Bremena sa 4:2, skopski Gambit-Peksim dobio je irski Enis ŠK sa 5:1, dok je GŠK iz Kočana izgubio istim rezultatom od ekipe Oslo Sćakselskap.

U trećem kolu, koje se igra u utorak, Lasta igra sa izraelskim Porat ŠK, KSH Priština se sastaje sa norveškim Mošom , protivnik Budućnosti je KŠK 47 Ejnaten iz Belgije.

Alkaloid igra sa ruskom ekipom Tomsk 400, Gambit-Peksim se sastaje sa ekipom Vilnius Češ & Bridž Klub iz Litvanije, a GŠK Kočani sa Vajt Rouzom iz Engleske.

U ženskoj konkurenciji, beogradski BAS je izgubio sa 2,5:1,5 od ekipe Polonia Votum iz Vroclava. Ceo poen osvojila je Anđelija Stojanović, remizirala je Ina Gaponenko, dok su poražene Nataša Bojković i Tatjana Vasilevič.

T-Com iz Podgorice poražen je od Samaia Tbilisisa 3:1, a izgubila je i reprezentativka Srbije Alisa Marić. Radnički iz Rudovaca bio je slobodan zbog neparnog broja učesnika turnura.

U trećem kolu, Radnički se sastaje sa rumunskom ekipom Kotnari-Politehnika Iasi, BAS je slobodan, a T-Com Podgorica igra protiv francuske ekipe Vanderve.

Kup Evrope na Ohridu završava se 11. oktobra, a poslednja dva dana biće organizovano Evropsko prvenstvo novinara u šahu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve