Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 05.07.2007.

15:53

Šah: Miladinović - "Ahil"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

U dvodnevnom šahovskom spektaklu "Čovek protiv mašine" velemajstor Igor Miladinović igraće u četvrtak popodne u Nišu meč protiv vrhunskog sahovskog softvera "Ahil", instaliranog u sistem od 16 racunara. Meč će biti održan na niškom Elektronskom fakultetu i biće prvi meč velemajstora protiv kompjutera u u Srbiji.

"U meču će mi biti jako teško jer kompjuterima sa vrhunskim šahovskim softverima nisu uspeli da se suprotstave ni bolji igrači od mene. Mislim da su šanse da pobedim jako male, ali ću se truditi da što bolje prođem", rekao je Miladinović pre početka meča.

Autor sistema "Ahil" je profesor niškog Elektronskog fakulteta Vladan Vučković. Prema njegovim rečima, meč je način za testiranje ovog softvera, koji je proizvod visoke tehnologije iz oblasti veštačke inteligencije.

Meč velemajstora Miladinovića protiv veštačke inteligencije igra se u četvrtak i petak. Dnevno će se igrati po dve partije, a jedna šahovska partija traje dva časa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve