Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 09.01.2019.

11:49

Neuspešan debi srpskog pikadiste na Svetskom prvenstvu

Srpski igrač Pikada Oliver Ferenc debitovao je na BDO Svetskom prvenstvu u Engleskoj, ali nije uspeo da prođe prvo kolo.

Izvor: B92

Autor:B92

Neuspešan debi srpskog pikadiste na Svetskom prvenstvu
Foto: Screenshot Youtube/BDODarts

Ferenc se prvi put u karijeri plasirao u glavni žreb u Lejksajd kantri klubu u Frimli Grinu, pošto je u kvalifikacijama sa 3-1 savladao Rajana Hogarta iz Škotske, pre nego što ga je maksimalnim rezultatom na startu takmičenja eliminisao Skot Mičel (3-0).

Engleski predstavnik, koji je osvojio titulu 2015. godine, potpuno je nadigrao 49-godišnjaka iz Apatina, koji je tek u poslednjem setu uspeo da pruži kakav-takav otpor.

Prva dva seta Mičel je dobio sa "nulom", da bi Oliver u trećem dobio dve partije, ali nije uspeo da produži susret.

Skot će se u sledećoj rundi sastati sa Kržištofom Kčijukom.

Oliver Ferenc trenutno zauzima 146. mesto na BDO svetskoj rang listi i nastupa na turnirima pod okriljem Britanske pikado asocijacije.

BDO Svetsko prvenstvo drugi je po kvalitetu globalni šampionat u ovom sportu (osnovan 1978. godine i ovo je 42. izdanje), pored PDC Svetskog prvenstva koje organizuje Profesionalna pikado korporacija (PDC).

PDC je počeo sa organizacijom Svetskog prvenstva 1994. i zahvaljujući sponzoru "Vilijam hilu" privlači najbolje igrače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve