Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 15.10.2012.

19:08

Tri srpska kluba u kuglaškoj LŠ

Tri srpska kluba učestvovaće u najelitnijem svetskom klupskom kuglaškom takmičenju Ligi šampiona.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

U konkurenciji žena Srbiju će predstavljati subotički Pionir, dok ćemo u konkurenciji muškaraca imati dva predstavnika Beograd i Partizan.

Prvo kolo kuglaške Lige Šampiona igraće se 24. novembra, a revanši su 8. decembra.

Kuglašice Pionira, koje su se plasirale u Ligu šampiona osvajanjem drugog mesta u Svetskom kupu (Kupu šampiona) nedavno u Augzburgu, su povlašćene i igraće od drugog kola kao i ekipe Lenteks Celje (Slovenija), Viktroija Bamberg (Nemačka) i Elektromureš Turgu Mureš (Rumunija).

U drugom kolu protivnik će im biti bolji iz duela prvog kola Polinija Lesno (Poljska) - Eta Kamnik (Slovenija).

Ostali mečevi prvog kola: Tatran (Slovačka) - Šnegatern (Austrija), Kozara Gradiška (BiH) - Zagreb Zabok (Hrvatska), slobodan je Konpet Petrolul Ploešti (Rumunija).

Kuglaši srpskog šampiona Beograda sastaće se u prvom kolu u Beogradu na Banjici sa višestrukim nemačkim prvakom Rot Vajs Zerbstom. Beograđani su osvajanjem osmog mesta u Svetskom kupu izborili učešće u Ligi šampiona, četvrto za redom.

Partizan, koji je bio drugi u Kupu NBC federacije i kvalifikova se za Ligu šampiona, debitovaće u elitnom takmičenjnju i rival u prvom kolu će im biti osiječki Konikom. "Crno-beli" gostuju u prvom meču.

U ostalim susretima prvog kola sastaće se Sport Podbrezova (Slovačak) - Alfa vektor Tranovo Podgorne (Poljska), Segedin (Mađarska) - Rasing Strazbur (Francuska), Fojt Sent Pelten (Austrija) - Polonija Lesno (Poljska), Kluž (Rumunija) - KSV Beč (Austrija), Zalaegerseg (Mađarska) - Viktorija Bamberg (Nemačka) – derbi kola i Zaprešić (Hrvatska) - Nojmarkt (Italija).

Fajnal for Lige šampiona je 30. i 31. marta 2013. u Podbrezovoj u Slovačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve