Svetski šampioni u Kljajićevu

Muška seniorska kuglaška reprezentacija Srbije, zvanični svetski šampion, u petak će svečano otvoriti novu kuglanu 'Gagović sport' u Kljajićevu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Svetski šampioni sa takmičenja u Detenhajmu u maju sastaće se sa selekcijom novinara. Igraće se sa osam igrača. Ideju za ovu utakmicu kojom posle skoro tri meseca pauze počinje nova kuglaška sezona , dao je kapiten "zlatnih momaka" iz Detenhajma Jovan Ćalić, koji živi u Kljajićevu i u tom malom mestu je počeo kuglašku karijeru 1984. kao član mesnog Korduna.

Ovaj kolektiv je upisan u zlatnu knjigu kao dvostruki osvajač šampinske titule u Jugoslaviji 1997. i 1998.

"Nova kuglana sa četiri staze sa 'pločama' je pravi dar sa neba za kuglanje u mom mestu", rekao je Jovan Ćalić, pojedinačni šampion sveta 2002. iz Osijeka i vicešampion 2004. iz Hunedoare, vlasnik svetske pojedinačne bronze u sprintu iz Banjaluke 2008. i ekipnog svetskog zlata iz Detenhajma 2009.

"Sigurno će mnogo značiti i za kuglanje u opštini Sombor, jer će ovdašnji klubovi dobiti još jedan prvoklasan objekat da treniraju i igraju utakmice", dodao je Ćalić

Selektor Miloš Ponjavić računa na sve igrače iz Detenhajma, osim na Darka Lotinu koji živi u Nemačkoj i ima obaveze u svom klubu, bundesligašu Ravenzburgu. Dolazak su, uz Ćalića, koji će i ove sezone igrati za slovačkog šampiona Sport iz Podbrezove, najavili i zvanični svetski rekorder iz Detenhajma Vilmoš Zavarko (Sport, Podberzova), Goran Ostojić, Arpad Antal i Daniel Tepša (Beograd Poštanska štedionica), Tibor Sel (Gabonatrans Segedin), Goran Čaluković (Metalmaks, Banjaluka) i Miloš Radojičić (Metalac, Gornji Milanovac).

Počasni selektor novinarske reprezentacije je Vojko Pavlović trener zvaničnog šampiona Srbije Beograd- 'Poštanske štedionice', a u stručnom štabu su direktor reprezentacije Zoran Dragović i predsednik komisije za informisanje KS Srbije Branimir Vasić.

U ekipi sedme sile su Nikola Matijaš (Beograd 'Poštanska štedionica'), Aleksandar Živadinović (Partizan), Darko Marković (Niš put), Čongor Baranj i Ervin Feldejak (Senta), Dejan Pruginić (Kordun, Kljajićevo) Jovan Kerečki i Uroš Ramić (Metalmaks, Banjaluka).

"Računali smo i na Žolta Kiša, našeg internacionalca u Gabonatransu, ali se on zahvalio na pozivu, jer mora da ide na testiranja i lekarske preglede ovog vikenda u Segedin" - istakao je Zoran Dragović.

"Međutim, uveren sam da i ovaj sastav može da pruži jak otpor svetskim šampionima", dodao je Dragović.