Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 27.09.2018.

10:45

Bačka Palanka domaćin Konjičkog kupa Vojske

Konjička manifestacija "Kup Vojske Srbije – Karađorđevo 2018" biće održana od 28. do 30. septembra u vojnoj ergeli nadomak Bačke Palanke.

Izvor: PT

Autor: PT

Bačka Palanka domaćin Konjičkog kupa Vojske
Foto: Getty Images

Ljubitelji konjičkog sporta biće u prilici da vide četiri galopske, pet kasačkih trka, izložbi pastuva i kulturni program.

Kako se navodi, prvog dana manifestacije od 17 časova biće organizovan kulturno-umetnički program u centru Bačke Palanke, kao i predstavljanje Ergele "Karađorđevo" i njenog istorijata.

Drugog dana, u subotu 29. septembra, posetioce očekuju otvaranje revijalnog takmičenja u vožnji zaprega i izložba rasnih pastuva lipicanerske i arapske rase i proglašenje najlepšeg među njima.

Trkački dan, nedelja 30. septembar, obeležiće pet kasačkih i četiri galopske trke u kojima će učestvovati svi zainteresovani uzgajivači konja engleske punokrvne i arapske rase.

Centralni događaj, odnosno glavna trka, je galopska trka za "Kup Vojske Srbije 2018" – trka Srpska konjička divizija na 2.000 metara.

Obnavljanje konjičke tradicije u "Karađorđevu" okupiće oko 40 galopera i 50 kasača.

Ulaz je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve