Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 11.01.2017.

15:55

Jana Marinović treća na Floridi

Mlada srpska golferka Jana Marinović ostvarila je fantastičan rezultat na Junior Honda klasiku koji je održan na terenima Nacionalnog PGA golf kluba Fazio.

Izvor: B92

Autor:B92

Jana Marinović treća na Floridi
Foto: SEM

Juniorska reprezentativka i članica golf kluba „Sava“ zauzela je treće mesto u konkurenciji devojčica od 14 i 15 godina, pošto je imala samo jedan poen manje od pobednice Mejsi Filer iz Sjedinjenih Država.

Takmičenje je prvobitno trebalo da bude održano u dva dana, ali se zbog vremenskih uslova bodovala samo subotnja runda. Marinovićeva je takmičenje završila sa 76 bodova, jednim manje od Filerove i drugoplasirane Kertu Hiltunen iz Finske, koja je izgubila u plej-ofu.

Jana je zauzela treće mesto u konkurenciji 12 golferki, a četvrtoplasiranu Nikol Si pobedila je za jedan bod. Imala je četiri iznad para, jedan više od rivalki koje su takmičenje završile iznad nje na podijumu.

Na Honda klasiku je učestvovalo preko 100 devojčica i dečaka starosti od šest do 15 godina podeljenih u pet kategorija. Isto kao i u seniorskoj konkurenciji, i u juniorskoj se Honda klasik smatra jednim od najprestižnijih golf turnira na svetu.

U prilog tome govori i činjenica da ga je jedan od najboljih golfera svih vremena Tajger Vuds uvrstio među prve turnire na kojima će igrati posle oporavka od povrede leđa koja je mučila duže vreme.

Treće mesto Marinovićeve je sjajna vest za početak golferske 2017. godine u kojoj će golferi iz Srbije učestvovati na brojnim turnirima kako u zemlji i regiji, tako i širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve