Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 18.04.2016.

16:53

Dimitrijević potvrdio odličnu formu

Srpski golfer Mihailo Dimitrijević potvrdio je odličnu formu trijumfom na prvom turniru Srpskog amaterskog tura u kategoriji igrača do 21 godine

Izvor: JT

Autor: JT

Dimitrijević potvrdio odličnu formu
Foto: Golf asocijacija Srbije

Dimitrijević je na terenima Golf kluba Beograd na Adi ciganliji vodio veliku borbu sa Branimirom Gudeljom i do trijumfa je stigao zahvaljujući poslednjem patu.

Dimitrijević je takmičenje završio sa 209 udaraca, jednim manje od Gudelja, a ostaće upisano da je prvog dana imao rezultat od 67, jedan ispod para terena.

Treću poziciju zauzeo je Luka Jovanović, pobednik u kategoriji do 16 godina sa 230, koliko je imao i Sergej Stojiljković.

U seniroskoj kategoriji slavio je Milan Velisavljević ispred Aleksandra Stojiljkovića i Bogdana Krečkovića, dok je kod dama Jelena Đorđević bila prva ispred Irene Suturović Bogdanović i Svetlane Ranđić.

Lara Todorović je bila ispred Jelisavete Vasiljević u konkurenciji do 12 godina, Tamara Palkoviljević je bila prva do 21 godine, a velika borba viđena je u kategoriji do 16 godina gde je Jefimija Đorđević na poslednjoj rupi stigla do trijumfa ispred Jelene Lainović i Jane Marinović. Kod dečaka do 12 godina pobedio je Vukašin Suturović ispred Andrije Gracuna.

Drugo kolo Srpskog amaterskog tura igraće se krajem maja na terenima golf kluba Centar, treće i četvrto je na Adi Ciganliji u julu i avgustu, a poslednje peto ponovo u Žablju u septembru. Takmičenje je ove sezone probno i već od naredne godine bi trebalo da se nađe u kalendaru za Svetsku amatersku golf rang listu, pa će Srbija tako imati još pet turnira koji donose renking bodove.

Takođe, prethodnog vikenda je održan i Mini kup na kojem je igralo tridesetak mališana iz Novog Sada, Zrenjanina, Niša i Beograda. U pitanju su najmlađi golferi koji redovno pohađaju školu golfa, a ot im je bio prvi turnir u sezoni, čak za neke i prvi pravi izlazak na teren.

Golf sezona nastavlja se narednog vikenda kada je na programu tradicionalni Porto Montenegro golf čelendž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

3 d

U fokusu

Vidi sve