Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 12.02.2016.

19:18

Golf klub Beograd: Nismo mi zagađivači

Golf klub Beograd oglasila se saopštenjem povodom Plana detaljne regulacije kojim je predloženo uklanjanje golf terena sa Ade ciganlije.

Izvor: JT

Autor: JT

Golf klub Beograd: Nismo mi zagađivači
Thinkstock

Prema tom saopštenju, kao glavni razlog za uklanjanje terena se navodi zagađenje vodoizvorišta, što Golf klub Beograd oštro negira.

Takođe, navodi se da teren ne može da se izmesti, već samo da se uništi i izgradi novo, kao i da je on javno dobro i da nije logično rušiti nešto što je urađeno po svetskim standardima.

Pominje se i teren koji je posle II svetskog rata tadašnja gradska vlast preorala, a Golf klub Beograd se pita da li će se istorija ponoviti.

Saopštenje prenosimo u celosti i bez ispravki.

Neprijatno smo iznenađeni i zatečeni nacrtom Plana detaljne regulacije na sajtu grada Beograda, kojim je predloženo uklanjanje golf terena sa Ade Ciganlije. Kao centralni problem navedeno je potencijalno zagađenje vodoizvorišta. Sasvim smo sigurni da mi nismo zagađivači, jer bi u suprotnom, u prethodnih 13 godina koliko smo na Adi, nadležne službe za zaštitu vodoizvorišta već reagovale.

Izmeštanje terena je nemoguće. Golf teren može samo da se uništi i izgradi novi. U pitanju je gradsko dobro, a Zavod za urbanizam hoće da uništi nešto što je neko drugi dao gradu. Nije logično rušiti ono što je urađeno po strogim svetskim standardima. Golf klub Beograd je član GEO (organizacija koja se bavi zaštitom životne sredine na igralištima za golf) i pridržava se najviših svetskih standarda o očuvanju životne sredine. Golf je najmasovniji individualni sport u svetu, olimpijski, a ovde se postavlja pitanje njegovog opstanka u Beogradu.

Ovo je godina kada održavamo 15. jubilarno Internacionalno otvoreno prvenstvo Srbije i očekujemo mnogobrojne takmičare iz inostranstva. Takođe slavimo 80 godina od otvaranja prethodnog Golf kluba Beograd, čiji je teren posle drugog svetskog rata tadašnja vlast preorala. Da li će se istorija ponoviti?”, stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve