Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 25.11.2015.

10:54

Pobeda srpskog golf tima u Južnoj Africi

Srpski golf tim ostvario je veliki uspeh osvajanjem prvog mesta na međunarodnom Dajners pro-am turniru koji je održan u južnoafričkom Durbanu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Foto: Golf asocijacija Srbije

To je bilo 24. izdanje turnira koji spada u najcenjenija takmičenja najboljih svetskih amatera i koji je Srbija prvi put osvojila u svom debitantskom nastupu, 2011. godine.

Srbiju su predstavljali pobednici Dajners turnira u Beogradu Lina Dedijer, Aleksandar Stojiljković i Predrag Filipović, a pošto je svaki tim bio pojačan po jednim profesionalnim golferom, sa srpskim predstavnicima je nastupao Englez iz Durbana Džejson Bird.

Turnir je igran u dve runde, prva je odigrana na terenima u Umhlaliju, dok se finale igralo na Zimbaliju. Učestvovalo je ukupno 16 ekipa, a pored Srbije su tu bila i po dva tima iz Južne Afrike i Slovenije i predstavnici Kolumbije, Nigerije, Angole, Austrije, Ekvadora, Hrvatske, Poljske, Indije, Mozambika, SAD i Nemačke.

Lina Dedijer je istakla sjajnu saradnju u srpskom timu.

Ovo je bilo veliko životno iskustvo za mene. Bili smo fantastični kao tim, odlično smo se dopunjavali, bodrili i navijali. Veoma smo ponosni što smo ostvarili pobedu”, rekla je Dedijer.

Predrag Filipović je imao samo reči hvale za svoje saigrače.

U oba dana smo imali sjajne rezultate. Prvog dana izvanredno je igrala Lina Dedijer, a drugog je Aleksandar Stojiljković odigrao +3. Bili smo pravi tim i na kraju smo uspeli da osvojimo prvo mesto i tako skinemo Južnu Afriku sa trona koja je u prethodne dve godine pobeđivala”, zaključio je Filipović.

Srbija je na kraju imala 168 poena iz obe runde, što je za poen više od Kolumbije i četiri poena više od predstavnika Južne Afrike, dvostrukih uzastopnih pobednika ovog turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

3 d

U fokusu

Vidi sve