Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 19.04.2014.

15:15

Golfera napao roj stršljenova

Španski golfer Pablo Ralasabal doživeo je veliku neprijatnost, kada ga je tokom turnira u Maleziji napao roj stršljenova.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Ralasabal je bio kod rupe broj 14. na turniru u Kuala Lumpuru kada su ga stršljenovi napali, pa je morao da skoči u jezero kako bi pobegao.

On je nekako uspeo da pobegne, iako je više desetina insekata nastavilo sa neprestanim napadima, pa je na kraju završio sa više od 20 uboda.

„Bili su trostruko veći od pčela. Bili su ogromni i njih 30 ili 40 su me napali u isto vreme. Nisam znao šta da radim. Moj ’kedi’ mi je rekao da trčim, tako da sam počeo da trčim kao ludak, ali su stršljenovi i dalje bili tu. Zbog toga su mi drugi igrači rekli da skočim u jezero“, rekao je vidno preplašeni Ralasabal.

Golferi često na turnirima dožive velike neprijatnosti, a Larasabal ističe da mu je ovo bio najstrašniji trenutak u životu.

„Dotrčao sam do jezera, bacio tablu sa rezultatima, izuo cipele i bacio se u vodu. To je bio najstrašniji trenutak u mom životu, sigurno. Nikada nisam bio toliko uplašen“, dodao je golfer.

Posle ovog incidenta, Špancu je ukazana pomoć, a on je uspeo da se vrati na teren i nastavi sa partijom koju je započeo.

„Morao sam da bacim majicu, kačket i peškir kojim sam pokušavao da ih oteram. Sudije i doktori su me odveli sa strane i dali mi nekoliko injekcija, rekavši mi da se opustim. Posle primljenih injekcija, osetio sam se mnogo bolje i mogao sam da nastavim. Bez pomoći sudija ne bih završio partiju zato što nisam bio u stanju da igram golf“, nastavio je momak rođen u Barseloni.

Larasabal je tokom dana morao da se vrati na rupu 14, koju je ipak uspeo da završi uspešno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve