Golf šampionat na Adi i u Žablju

Jedanaesto međunarodno amatersko prvenstvo Srbije u golfu biće održano ovog vikenda, u organizaciji Golf asocijacije Srbije.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Takmičenje će biti održano na terenima golf kluba “Beograd” na Adi Ciganliji i golf kluba „Centar“ u Žablju.

Prema najavama organizatora, na ovom prestižnom takmičenju učešće je prijavilo ukupno 88 golfera u različitim kategorijama, a od tog broja, njih blizu 20 dolazi iz inostranstva.

Titulu internacionalnog amaterskog prvaka Srbije braniće Ilija Đurđević, a u konkurenciji će biti i Branimir Gudelj trećeplasirani sa prošlogodišnjeg takmičenja i prošlonedeljni osvajač „Hugo Boss Mastersa“ , kao i mladi reprezentativac Srbije Sergej Stojiljković, pobednik nedavnog „Sava Čelendža”.

Prvi put u takmičarskoj kategoriji pojaviće se i četiri dame koje se bore za titulu internacionalne prvakinje Srbije – 14-godišnja Tamara Palkovljević, 15-godišnja Aleksandra Karadžić, potom Maja Ilić, koja dolazi iz Francuske i Ljubica Tomašević.

Bez obzira na najavljeno zahlađenje i padavine, takmičenje će se odvijati po planu, a trenutni rezultati mogu se pratiti na kablovskom kanalu „Golf klub“, koji će se uključivati uživo sa terena na Adi, a koji će u toku naredne nedelje emitovati najzanimljivije delove ovog takmičenja.

Turnir počinje u petak, 14. septembra u 10 časova. Igraće se dve runde po 18 rupa, a planirano proglašenje pobednika zakazano je za subotu oko 18 časova.

Biciklizam