Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 04.11.2010.

11:19

Srbija 60. na SP u golfu

Srpska golf reprezentacija osvojila je 60. mesta na Svetskom šampionatu u Argentini.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Ekipa u kojoj su bili Raša Lazarević, Čeda Ilić i Ilija Đurđević napravila je značajan rezultat na terenima Buenos Ajresa i Olivosa.

„S obzirom da smo najmanja golferska nacija po broju takmičara, ostvarili smo veliki uspeh. Bili smo bolji od Hrvata i Bugara na primer“, kaže predsednik Upravnog odbora Golf asocijacije Srbije Vlada Đukanović.

Takmičenje je trajalo tri dana, a učestvovalo je 70 reprezentacija.

„Nadali smo se potajno i boljem rezultatu. Prvi put smo učestvovali na ovom značajnom takmičenju. Izuzetno je bio visok kvalitet igre. Naši momci su bili nervozni pred početak, jer im je ovo svima bilo prvo veliko nadmetanje. Više iskustva doneće i bolje rezultate. Ovo im je dalo elan...“, ističe Đukanović.

Pobedili su Francuzi (423) ispred Danaca (427)i Amerikanaca (428). Trofej Francuskoj doneli su Johan Lopes Lazaro i Aleksander Levi koji su poslednjeg dana igrali u „paru“.

„Prva pobeda je veliki trenutak i za Francusku. Na 17. rupi video sam da smo pet poena u zaostatku, a Danci četiri. Tada sam upisao „brdi“ i bio je fantastičan osećaj“, rekao je 20-godišnji Levi.

Iza vodeće trojke plasirali su se Novi Zeland (435), Škotska (436), Irska (439), Nemačka (440), Engleska (441), Belgija (441), Kanada (441)....

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve