Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 01.08.2014.

17:20

Baumgartner u problemu sa zakonom

Austrijski ekstremni sportista Feliks Baumgartner našao se u problemu sa zakonom ove nedelje, pošto je u Nemačkoj leteo helikopterom previše nisko.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Baumgartner, koji je pre dve godine ispisao nove stranice istorije u okviru projekta Red Bul Stratos, skokom sa ivice svemira, prema pisanju nemačkih medija, u utorak je leteo helikopterom iznad aerodroma u Minhenu.

Na taj način on je napravio pometnju za kontrolu saobraćaja u jednom od najprometnijih aerodroma u Evropi, a jedan od aviona čak je morao da obustavi poletanje.

Još nije jasno zašto je Baumgartner odlučio baš da proleti iznad aerodroma, a sam još nije prokomentarisao taj incident. Dodatni problem za Austrijanca je to što nije uključio radio, što znači da su pokušaji lokalnih zvaničnika da mu poruči da ode iz tog vazdušnog prostora bili neuspešni.

Nemačka policija, inače, nije imala ideju ko upravlja tim helikopterom, pa je krenula u poteru u svojoj letelici, i pratila ga je sve do Salcburga, koji je udaljen oko 150 kilometara.

Mediji u Nemačkoj tvrde da je Baumgartner zaradio visoku novčanu kaznu, a takođe bi mogao da ostane i bez dozvole za pilotiranje helikoptera. To bi za Austrijanca bio veliki udarac, pošto se zna da je najavio da planira da bude pilot spasilačkih helikoptera u Švajcarskoj.

Baumgartner je pre dve godine, posle uspešne realizacije projekta Red Bul Stratos, najavio da će se baviti tim poslom, ali tu karijeru nije započeo. Umesto toga, postao je vozač Audija i pre nešto više od mesec dana učestvovao je na trci “24 časa Nirburgringa”, a saradnju će nastaviti i tokom ove i naredne sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve