Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 11.04.2014.

18:45

Red Bull: Prvi let iznad Rovinja

Piloti Henes Arh iz Austrije, Najdžer Lemb iz V. Britanije i Mađar Peter Besenji prvi su se upoznali sa novom stazom za Red Bull Air Race WC.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tri pilota su uživala u tradicionalnoj izvidnici u pogledu na stazu postavljenu u uvali Valdibora jednog od najživopisnijih gradića na Mediteranu.

Predstojećeg vikenda, 12. i 13. aprila, u Rovinju će se održati druga trka ovogodišnjeg Red Bull Air Race Svetskog šampionata, koji ćete moći da gledate uživo na TV B92.

Arh se na treningu istakao velikom brizinom i veoma niskim levotima na zapadnoj obali Istre. Austrijanac je blizu lidera iz Britanije Pola Bonoma pred prvo od tri evropske trke u 2014.

Let iznad popularnog turističkog mesta koje krasi epitet plavog bisera Jadrana, uključivao je i razgledanje poznatog svetionika Sv. Ivan na pučini koji je 1853. godine izgrađen na jednom od malenih ostrva ispred Rovinja.

Pred prvu evropsku trku ove sezone nakon pobede u Abu Dabiju u vođstvu je aktualni prvak Pol Bonom, a Austrijanac Arh je na drugom mestu s malim zaostatkom.

Nakon Rovinja, slede Kuala Lumpur, Gdanjsk, Eskot, Dalas, Las Vegas i Kina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve