Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 28.08.2012.

12:47

Padali rekordi na „Četiri elementa“

Proteklog vikenda na terenima Sokobanje, planine Rtanj i Bovanskog jezera je održano takmičenje „Nissan 4 Elements“, druga po redu trka izdržljivosti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U konkurenciji deset ekipa sastavljenih od vrhunskih sportista i pripradnika specijalnih jedinica vojske i policije, koje su se u štafetnoj trci takmičile u pet disciplina – trčanju, paraglajdingu, plivanju, kajaku i planinskom biciklizmu pobedu je odneo tim “Nissan Udruženje Fristajler” u vremenu od 8:18:48 sati.

Drugo mesto pripalo je timu „Nissan Savez Extremnih sportova Srbije”, u vremenu od 9:35:53 sati, a treće mesto u vremenu od 9:51:48 sati zauzeo je tim „Žandarmerija”.

U odnosu na prošlogodišnju trku, prvoplasirani tim je svoje ukupno vreme poboljšao tačno za sat vremena, uprkos teškim uslovima za let pilota paraglajdera, koji su dobar deo svoje 20 kilometara duge deonice morali da pretrče noseci svu svoju opremu do ciljne tačke.

Pojedinačno, prva mesta u svojim disciplinama zauzeli su Vladimir Bačanin u paraglajdingu, u vremenu od 2:09:41 sata, Miloš Milanović u plivanju, u vremenu od 1:07:04 sata, Milenko Našagaćin u kajaku, u vremenu od 1:10:29 sata, Dejan Popović u trčanju, u vremenu od 1:02:56 sata, i Boris Popović u planinskom biciklizmu, u vremenu od 2:34:39 sata.

Novi rekordi su postavljeni u svim disciplinama sem kod pilota, koji su imali izuzetno loše uslove i prava je sreća da su uspeli da završe štafetu. Razlog za to je što im je duvao čeoni vetar, a samo pet timova je uspelo da dodje do jezera dok je ostalih pet otkazalo, sistem kaznenih minuta je uveden i bitka je nastavljena.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve