Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 21.06.2010.

00:21

Trijumf Bonoma u Njujorku

Britanac Pol Bonom trijumfovao je na petoj trci ovogodišnjeg Red Bull Air Race šampionata, voženoj prvi put u Njujorku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Okršaj iznad reke Hadson bio je jedan od najuzbudljivijih u osmogodišnjoj istorji šampionata, a drugo mesto je osvojio Najdžel Lemb iz Australije, dok se na podijum popeo i Amerikanac Kirbi Čejmblis.

Bonom, branilac šampionske titule, na stazi između Kipa slobode i oblakodera na Menhetnu došao je do drugog trijumfa ove sezone i to pred 75.000 gledalaca.

Aktuelni šampion je poslednje tri trke u šampionatu završio iza Austrijanca Hanesa Arha, koji je u subotu bio najbrži u kvalifikacijama. Iako je Arh odlično startovao njegove nade o pobedi, ali i podijumu raspršene su kada je u poslednjem delu trke udario u jednu od kapija.

Bonom je trijumfovao u vremenu od 1:10.01 minuta, s prednošću većom od dve sekunde u odnosu na Lemba i Čejmblisa, dok je Arh bio 5.34 sekunde iza pošto je dobio kaznu od šest sekundi zbog kontakta sa kapijom.

Britanac jhe tako u Njujorku došao do 12. uzastopnog podijuma, što je novi rekord šampionata, i sada vodi u generalnom plasmanu sa 53 boda, pet više od Arha, dok je Lemb treći sa 47 bodova.

Trka je bila odlična, a okolina fantastična. Pogled iz aviona posle pobede je bio nestvaran. Bio je ovo odličan dan, koncentrisao sam se na sebe, moj avion i stazu, a sada mogu da proslavim malo“, rekao je Bonom.

Ovogodišnji Red Bull Air Race šampionat se nastavlja na stazi „Evrospidvej“ u nemačkom Lausicu 8. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve