Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 27.04.2010.

16:19

Emi za Red Bull Air Race šampionat

Red Bull Air Race šampionat osvojio je sportsku Emi nagradu za izuzetan tehnički tim na ceremoniji koja je u ponedeljak održana u Njujorku.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šampionat je drugu godinu zaredom osvojio nagradu u toj kategoriji, a ove godine je bio nominovan i za ‘izuzetan grafički dizajn’. Sportske Emi nagrade su najveća priznanja za inovacije u sportskom programu, a Red Bull Air Race šampionat, koji se prenosi u HD rezoluciji, je jedan od logistički najkomplikovanijih produkcija.

Velika je čast dobiti Emi nagradu za program Red Bull Air Race šampionata. Snimanje drame, brzine i veštine najboljih svetskih pilota na zemlji, kao i u vazuhu, je jedan od najizazovnijih poslova na televiziji, što se tiče sporta. Producenti programa širom sveta su uspeli da kontinuirano poboljšavaju neverovatno visok nivo produkcije tokom ovih šest godina od kako je šampionat počeo”, rekao je prvi čovek šampionata Bernd Lojdl.

Red Bull Air Race šampionat prošle godine je preko malih ekrana pratilo preko 270 miliona gledalaca u 183 zemlje.

Ovogodišnji šampionat je startovao u Abu Dabiju pobedom aktuelnog šampiona Britanca Pola Bonoma, dok je na drugoj trci, održanoj u australijskom Pertu, trijumfovao šampion iz 2008. godine Hanes Arh iz Austrije.

Šampionat se nastavlja 8. i 9. maja u Rio de Žaneiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve