Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 15.04.2010.

22:32

RBAR: Težak pad Kindelmana u Pertu

Tokom prvog treninga pred drugu trku ovogodišnjeg Red Bull Air Race šampionata koja će biti održana u Pertu Brazilac Adilson Kindelman doživeo je težak pad.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dok je manevrisao svojim MXS-R avionom Kindelman je približavajući se trećoj kapiji na sredini staze, uleteo u vodu krilom i repom aviona. Specijalno trenirani timovi hitne pomoći odjurili su na mesto nesreće i spasili Brazilca za manje od minuta pošto je uleteo u vodu, a on je potom prevežen u Rojal Pert bolnicu.

Naš prioritet je sigurnost i zahvaljujući fenomenalnim naporima specijalnih timova hitne pomoći, Kindelman je spašen za manje od jednog minuta i zadovoljstvo mi je da potvrdim da se on odlično oseća, sem što je zadobio par manjih povreda. U sklopu mera predostrožnosti, biće zadržan preko noći u Rojal Pert bolnici“ rekao je Bernd Lojdl, prvi čovek Red Bull Air Race šampionata.

Kindelman je želeo da ubedi svoje fanove da se dobro oseća i da nije ozbiljno povređen, a uz to I da se zahvali spasilačkoj ekipi koja je požurila da mu pomogne. Brazilac je u nesreći zaradio manje ogrebotine, a rekao je da se nada da će izaći iz bolnice kako bi gledao trening u petak. Ujedno se zahvalio i ukazanoj podršci koju je dobio od svojih Red Bull Air Race kolega.

Osećam se dobro. Imao sam sve neophodne preglede i na svu sreću sve je sto odsto u redu. Ljudi koji su me spasili iz vode su neverovatni. Trening spašavanja iz vode koji smo imali u ponedeljak me je zaista pripremio za ovo“, istakao je Kindelman.

Brazilac se pridružio Red Bull Air Race šampionatu ove godine sa 11,000 sati letenja i 1,200 sati provedenih u takmičenjima. Kindelman je bio brazilski nacionalni akrobatski šampion u neograničenoj kategoriji tri godine zaredom, između 2001. i 2004. godine.

Sve se veoma brzo desilo. Moraću da pogledam video snimak kako bih znao šta se zapravo dogodilo“, rekao je Kindelman i dodao da je uzbuđen povratku trkama, „Naravno, idemo. „Samo se ovog puta nadam da ću biti u vazduhu, a ne u vodi“.

Ovogodišnji Red Bull Air Race šampionat startovao je u Abu Dabiju pobedom aktuelnog šampiona Pola Bonoma. Druga trka sezone na program je u nedelju u Pertu, a pre nje će u petak biti održani treninzi, a u subotu kvalifikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve