Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 01.04.2010.

19:22

Red Bull Air Race nominovan za Emi

Red Bull Air Race šampionat dobio je dve nominacije za prestižne sportske Emi nagrade, a ceremonija dodela biće održana u Njujorku 26. aprila.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šampionat je prošle godine dobio Emi nagradu za izuzetni tehnički tim, a ove godine je kandidovan u toj kategoriji, kao i za ’izuzetni grafički dizajn’. Pored Red Bull Air Race šampionata, koju u HD tehnologiji prenosi FOX sportska mreža u Sjedinjenim Državama, u borbi za Emi naći će se i NASCAR serija, odnosno ESPN, kao i još dva programa.

Red Bull Air Race šampionat je jedan od logistički najkomplikovanijih produkcija jer letovi daju treću demenziju u poređenju sa auto-moto sportom. Uz to trke traže sposobnosti raznih stručnjaka koji spektakl mogu da predoče i gledaocima pored malih ekrana.

Ovogodišnji Red Bull Air Race šampionat je startovao prethodnog vikenda u Abu Dabiju, a na prvoj trci sezone trijumfovao je aktuelni šampion Britanac Pol Bonom. Šesti po redu šampionat broji osam trka na pet kontinenata, a naredni trkački vikend na programu je 17. i 18. aprila u Pertu, u Australiji.

Sportski Emi nagrade dodeljuju se za izuzetna ostvarenja u praćenju sportskih dešavanja preko malih ekrana u poslednje tri decenije. Ove godine će nagrade biti dodeljene u 32 kategorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve