Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 29.03.2011.

11:33

Srbin želi svetski rekord u benču

Rade Savić iz Gornjeg Milanovca, državni rekorder u dizanju tereta, disciplina benč pres, najavio je pohod na svetski rekord.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Savić je na nedavnom takmičenju u Vršcu podigao 312,5 kilograma i time oborio rekord Srbije. Potom je počeo pripreme za evropsko takmičenje u Mađarskoj.

On je izjavio za Betu, da ove godine želi da osvoji jedno od prva tri mesta u Evropi i da učestvuje na svetskom takmičenju u Irskoj, kako bi stekao potrebno iskustvo. Savić je izrazio uverenje da će za dve godine oboriti svetski rekord.

"Sada je svetski rekord 330 kilograma, a ja na treninzima podižem 340 i nema razloga da 2013. godine ne stanem na pobedničko postolje, jer ću sve podrediti da postanem najjači čovek planete", rekao je on.

Savić, koji je težak 140 kilograma, dizanjem tegova počeo je da se bavi u 17. godini, ali u rodnom Gornjem Milanovcu nije naišao na razumevanje, pa mu je finasije za takmičenja obezbedila jedna firma iz Smedereva.

Direktor Ustanove za fizičku kulturu Božidar Glišović rekao je da sredstva ne mogu da dobiju pojedinci, već mora da se učlani u neki sportski klub, pošto je uplata na lične račune finansijski prekršaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

2 d

Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

10 d

U fokusu

Vidi sve