Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 01.05.2019.

17:21

Bivši taksista eliminisao Alisera Kartera

Kvalifikant Geri Vilson plasirao se u polufinale Svetskog Prvenstva u Šefildu nakon pobede nad Alisterom Kartom od 13:9 u frejmovima.

Izvor: SN

Autor: SN

Bivši taksista eliminisao Alisera Kartera
Photo by Nigel Roddis/Getty Images

Alister Karter, popularni Kapetan, brzo je poveo sa 3:0 i činilo se da je u pitanju odlična forma kada je Vilson preuzeo dominaciju i dobio pet vezanih frejmova, da bi posle dve sesije vodio sa 9:7.

Sledeća četiri frejma su igrači podelili, da bi Vilson uradio sve ono što je potrebno da se ovaj meč dobije i tako izveo najveći spektakl u istoriji turnira, pošto je u proteklom kolu savladao nekadašnjeg šampiona Marka Selbija.

Geri Vilson je pre tri godine dao otkaz na mestu taksiste i postao profesionalac 2013. godine, pa je posle sedam godina muke dospeo na "Krusibl".

"Bilo je perioda kada nisam verovano da ću moći profesionalno da se bavim snukerom, ali eto, to je život", poručio je Vilson, a poraženi Karter je dodao:
"Geri je moj favorit za osvajanje titule, pogledajte kako igra. Ovo je performans života, prosto fenomenalno, moram da mu skinem kapu. Nisam verovao da može da odigra ovako dobro", završio je Alister Karter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

3 d

U fokusu

Vidi sve