Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 23.04.2019.

15:28

Amater Kejhil izbacio O'Salivena sa Svetskog prvenstva

Prvi amater na Svetskom snukeraškom prvenstvu u Šefildu Džejms Kejhil napravio je veliko iznenađenje.

Izvor: B92

Autor:B92

Amater Kejhil izbacio O'Salivena sa Svetskog prvenstva
Photo by George Wood/Getty Images

On je u prvom kolu pobedio prvog igrača sveta Ronija O'Salivena sa 10:8.

Kejhil je prvi amater učesnik Svetskog prvensta, a napravio je jedno od najvećih iznenađenja u istoriji snukera, izbacivši petostrukog svetskog prvaka i jednog od glavnih favorita za osvajanje titule na Krusiblu. On je inače u srodstvu sa jednim od najboljih igrača u istoriji ove igre, Stivenom Hendrijem.

O'Saliven je vodio na početku meča (1:0, 2:1, 3:2, 4:3), ali je 23-godišnji Kejhil posle toga popravio igru i prvi deo meča, završio je vođstvom od 5:4.

Kejhil je i u nastavku dobro počeo, poveo je sa 8:5 i bio na dva frejma od pobede, ali je O'Saliven uspeo da izjednači na 8:8.

O'Saliven je bio u dobroj poziciji u 17. frejmu, ali je promašio roze kuglu, što je iskoristio Kejhil, ubacio roze i crnu i poveo sa 9:8. On je zatim bez problema osvojio i poslednji frejm i ostvario najveću pobedu u karijeri.

To je prvi poraz O'Salivena u prvom kolu Svetskog prvenstva još od 2003. godine, kada je izgubio od Marka Fua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve