Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 10.12.2018.

11:52

O'Saliven odbranio titulu i ispisao istoriju snukera

Engleski snukeraš Roni O'Saliven osvojio je rekordnu sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva.

Izvor: LN

Autor: LN

O'Saliven odbranio titulu i ispisao istoriju snukera
Photo by George Wood/Getty Images

On je do trofeja došao pobedom nad velikim rivalom Markom Alenom rezultatom 10:6.

O'Saliven je odbranio titulu na drugom po važnosti rangirnom turniru i osvojio ukupno 19. veliki trofej iz turnira "triple krune".

On je po broju titula na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva ovom pobedom prestigao Stiva Dejvisa, koji je osvojio šest trofeja, a prvi trofej na ovom osvojio je pre 25 godina, kao 17-godišnjak, da bi zatim pobešivao i 1997, 2001, 2007, 2014, 2017.

O'Saliven je osvojio 34 titule koje se boduju za svetsku rang listu i ima dve manje od sedmostrukog svetskog prvaka Hendrija, koji je prvi na večnoj listi.

"Istorija je fantastična. Ne mogu da verujem. Igrao sam dobro, ali sam svakako morao da verujem u sebe jer je bilo jako teško. Odlično je ispisati stranice istorije, oboriti Dejvisov rekord", rekao je O'Saliven.

Ove godine, osim u Jorku, O'Saliven je osvojio Masters u Šangaju i titulu Šampiona šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve