Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 27.12.2017.

18:43

Snuker: Zanimljiv finiš 2017.

Decembarskim turnirima okončana je još jedna uspešna godina za srpske snukeraše.

Izvor: B92

Autor:B92

Snuker: Zanimljiv finiš 2017.
Foto: Snuker savez Srbije

“Vitezovi zelene čoje” odigrali su četvrti rangirni turnir od osam u kalendaru Snuker saveza Srbije za sezonu 2017/18.

Jesenji deo prvenstva je završen a prolećni startuje od marta.

Marko Stoilković osvojio je još jednu titulu, treću ove sezone. Četvorostruki šampion Srbije sve protivnike savladao je maksimalnim rezultatom ne prepustivši im niti jedan frejm. U beogrdskom snuker klubu “Mister S” bio je bolji od Sretena Vasića i Dragana Stoilkovića (svog oca) sa po 2:0 a zatim u četvrt i polufinalu od Igora Stefanovića i Vladana Niškića sa po 3:0 i na kraju od Jovana Todorovića u finalu sa 4:0. Uprkos porazu, trinaestogodišnji Todorović nastavlja da napreduje i nema mnogo razloga za nezadovoljstvo.

Juniorski šampion Srbije je ove sezone već dva puta uspeo da dođe do finala a samo je pitanje vremena kada će osvojiti i svoju prvu titulu. Još jednom je savladao srpskog broja dva I dvostrukog šampiona Srbije, Sašu Stojanovića, u polufinalu sa 3:0 a u četvrtfinalu sa 3:1, Marka Grbovića, četvrtog na nacionalnoj rang listi kome se revanširao za poraz u finalu prvog ovosezonskog rangirnog turnira SSS.

Todorović je na ovaj način napredovao za jedno mesto i sada je po prvi put šesti igrač nacionalne rang liste Snuker saveza Srbije. Boljim rezultatima od Marka Grbovića na poslednja dva turnira, Vladan Niškić se vratio na mesto br.3. dok je Stefan Ćalić pao za dve pozicije jer je propustio poslednja dva turnira sada je osmi.

Četvrti ovosezonski turnir veterana (igrači preko 40 godina) odigran je po prvi put u Novom sadu u snuker klubu „Sova“. Vladan Niškić je osvojio i četvrti turnir ove sezone pobedivši debitanta u meču za titulu, Gradimira Tripkovića sa 2:0. Finalne mečeve oba turnira, seniorskog i veteranskog sudio je naš internacionalni sudija, Goran Stevelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve