Snuker u Srbiji se vraća na stari kolosek

Tokom vikenda nastavljeno je takmičenje u snukeru, a stvari su polako počele da se vraćaju u "normalu".

Izvor: B92, zvanični sajt Srbija
Podeli
Foto Snuker savez Srbije
Foto Snuker savez Srbije

Posle velikog iznenađenja na startu nove sezone VIVA TRAVEL Snuker prvenstva Srbije gde su se u finalu prvog rangirnog turnira sastali najbolji junior Srbije, Jovan Todorović i srpski broj četiri, Marko Grbović, drugi, oktobarski turnir prošao je bez nekih velikih rezultatskih šokova.

Septembarski turnir na otvaranju sezone 2017/18 i svoju prvu titulu osvojio je Marko Grbović dok se za epilog oktobarskog susreta najboljih srpskih snukeraša može reći da su se stvari vratile na stari kolosek. To znači samo jedno – novo finale između dvojice najboljih, Marka Stoilkovića i Saše Stojanovića i nova pobeda Stoilkovića već uobičajenim rezultatom u poslednje vreme, a to je 4:1.

Stojanović je u polufinalu tesno savladao Marka Grbovića sa 3:2 dok je Stoilković bio ubedljiv protiv Stefana Ćalića sa 3:0. Treba napomenuti da je Ćalić u četvrtfinalu iznenadio Vladana Niškića i to sa maksimalnih 3:0. Na turniru u beogradskom klubu "Mister S" učestvovalo je 32 takmičara uključujući dame i juniore a najmlađi učesnik šampionata Srbije, desetogodišnji Ognjen Niškić, uspeo je u svojoj debitantskoj sezoni među seniorima da zabeleži i prvu pobedu i stigne do osmine finala. Najbolji junior i finalista prvog rangirnog turnira, Jovan Todorović, nije ponovio sjajan rezultat jer je poražen već u prvom kolu od Lea Viga sa 2:0 koji je kasnije dogurao do četvrtfinala.

Na novoj rang listi Snuker saveza Srbije gde se boduju rezultati iz aktuelne i kompletne prethodne sezone, nema značajnijih promena među najboljih šesnaest. Novom pobedom Stoilkovića u finalu ali i porazom Stojanovića u prvom kolu prethodnog turnira, razlika na vrhu rang liste je sve veća. Takođe i u borbi za treće mesto, Grbović koji je titulom na prvom turniru prvi put postao srpski broj tri opet je otišao korak dalje od Niškića i lagano stvara lepu prednost za nastavak sezone.

1.Marko Stoilković 18160
2.Saša Stojanović 14440
3.Marko Grbović 11680
4.Vladan Niškić 11160
5.Zoran Ćakić 10400
6.Stefan Ćalić 9560
7.Jovan Todorović 8360
8.Igor Stefanović 8240
9.Mladen Petković 8240
10.Dušan Knežević 7920
11.Leo Vig 7200
12.DraganStoilković 6800
13.Damir Ceronja 6520
14.Dejan Arsić 6280
15.Marko Vuković 6080
16.Dejan Protić 5880


Prijatna vest je i početak zasebnog prvenstva za veterane. Snuker savez Srbije je po prvi put organizovao i prvenstvo za igrače starije od četrdeset godina koje će takođe imati osam turnira i deveti završni na kraju sezone. U septembru je odigran prvi turnir u prostorijama snuker kluba „Maksimum“ i slavio je Vladan Niškić pobedom nad Leom Vigom sa 2:1. Na deobi trećeg mesta našli su se Ljubomir Stefanović i Slobodan Martinović.

Veterani će ponovo ukrstiti svoja "snuker koplja" 29.oktobra dok je sledeći, treći rangirni turnir u konkurenciji seniora Snuker prvenstva Srbije na programu 18-19 novembra.