Šaljivdžija se ipak poslednji smeje...

Gotovo da nije bilo neutralnog ljubitelja fudbala koji prošle godine nije navijao da Lester siti osvoji titulu u Premijer ligi.

ĐNIzvor: B92 Svet, Engleska
Podeli
Photo by Gareth Copley/Getty Images
Photo by Gareth Copley/Getty Images

'Lisice' su u sezoni 2015/2016 ispisale možda i najlepšu bajku i pod veštom rukom Klaudija Ranijerija podigle jedan od najcenjenijih trofeja u fudbalu.

Iste godine jedan čovek pokušavao je da, koliko mu vreme i profesionalne obaveze dozvole, isprati svaku utakmicu na 'King Pauer stadionu', u gradu iz kojeg je ponikao.

Onu najvažniju između Čelsija i Totenhema u Londonu, posle koje su Džejmi Vardi, Rijad Mahrez i družina matematički obezbedili titulu, nije ispratio, ali je imao dobar razlog – osvajao je Svetsko prvenstvo. U razmaku od 11 minuta dečak iz Nju Parksa dosanjao je dva velika sna.

Momak rođen 19. juna 1983. godine u ranom detinjstvu morao je da bira između dve najveće ljubavi, one prema fudbalu i one prema snukeru, pa se odlučio umesto zelenog terena svoje mesto pod suncem nađe na zelenoj čoji.

Skoro 30 godina kasnije slovi za najboljeg snukeraša današnjice, trostrukog svetskog šampiona i jednog od najvećih igrača svih vremena – Mark Antoni Selbi.

Kompletan tekst našeg Nikole Đukića o najboljem snukerašu današnjice pročitajte u rubrici TEME.

Biciklizam